Het lijkt wel een dystopische film, maar in Vlaanderen neemt men de aanpak van het coronavirus zeer serieus. Daar vliegen nu ook drones met luidsprekers rond die de bevolking attenderen op de regels.

Politie

De Vlaamse politie zet in Brussel drones in om de bevolking te attenderen op de belangrijke maatregelen die genomen worden tegen het coronavirus. Daarvoor heeft men de drones voorzien van luidsprekers. De drones vliegen met name in parken en andere plaatsen waar helaas soms nog veel mensen samenkomen.

Drones

In onder andere Brussel vliegen drones rond boven de parken. In het Nederlands, Frans en Engels wordt uitgelegd wat mag en niet mag. De politiedrones zijn voorzien van een luidspreker met luid volume. Het is volgens de politie noodzakelijk om de boodschap van 'social distancing' te verspreiden. Het gebruikte model lijkt uit de DJI Mavic-serie te komen en is zeer waarschijnlijk de DJI Mavic 2 Enterprise.


Toezicht

"De politie zal toezicht houden in alle groene ruimten op het grondgebied met drones & voertuigen, tegelijk wordt er een drietalige audioboodschap uitgezonden om de bevolking te herinneren aan de noodzakelijke maatregelen van social distancing". luidt het in een tweet van politiezone Brussel. Hoe lang de drones blijven vliegen, is nog niet bekend.

Bron: Politiezone Brussel

0 Reacties

    Plaats een reactie