Transportbedrijf Wing Aviation wil haar werkzaamheden met drones gaan uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk. Door een nieuwe holding op te zetten en de samenwerking aan te gaan met de Civil Aviation Authority, hoopt men toestemming te krijgen om ook in het VK te beginnen met de bezorgservice door drones.

Wing Aviation

Wing Aviation, de bezorgservice met drones uit de koker van Alphabet, waagt zich nu aan het Verenigd Koninkrijk door een nieuwe holding te starten om zoveel mogelijk drones voor levering te lanceren. Het bedrijf, voorheen bekend als Google Wing, is momenteel al actief met haar drones in het oosten van Australië.

Verenigd Koninkrijk

Het holdings-bedrijf dat is opgericht door Wing Aviation zal het bedrijf toelaten om naar het VK te verhuizen en te gaan samenwerken met de CAA. Zo kan men de drones laten testen en uiteindelijk beginnen met leveringen per drones. Het kan in totaal tot negen maanden duren voordat Wing Aviation toestemming van de overheidsinstanties krijgt om met drone-leveringen te beginnen.

Wing Aviation heeft Verenigd Koninkrijk in het vizier voor toekomstige vluchten

Amazon

Wing Aviation is niet het eerste bedrijf dat het Verenigd Koninkrijk als testterrein voor drones gebruikt. In 2015 kreeg Amazon toestemming kreeg om zijn Prime Air-drones te testen in het Britse luchtruim.

Australië

Wing Aviation levert momenteel goederen aan enkele buitenwijken in Oost-Australië en levert koffie en eten samen met kleine medicijnen. Degenen in het juiste gebied kunnen hun goederen bestellen via de Wing Aviation-app en de drone binnen een uur laten leveren.

0 Reacties

    Plaats een reactie