Dronebedrijf Terra Drone Europe en consumentengoederengigant Unilever gaan de samenwerking aan om ijs te leveren in New York. Beide bedrijven zien drones als een interessante oplossing om bezorging makkelijker en milieuvriendelijker te maken.

Ijsbezorging

Unilever en Terra Drone Europe werken samen om ijs te bezorgen in New York met behulp van drones. Begin deze maand hield men een demonstratie om te laten zien dat de bezorgservice haalbaar is. Het ging om het merk Ben en Jerry's. De demonstratie vond plaats in de Verenigde Staten.

Drones

In een programma van Unilevers recente jaarlijkse beleggersevenement werden de ijsbekers van Ben & Jerry door drone op bestemming afgeleverd. Door middel van een voorgeprogrammeerde vliegroute bezorgde het onbemande vliegtuigje in totaal drie ijsbekers, bij elkaar zo'n 216 gram ijs.

Unilever en Terra Drone bezorgen Ben en Jerry's met drones in New York

Ice Cream Now

De levering met drones werd uitgevoerd als onderdeel van Unilevers ijsbezorgservice, ‘Ice Cream Now’. Deze dienst draait sinds 2017, maar deze keer werd er voor het eerst een drone in gezet. Yuki Ueni, directeur van de Europese tak van Terra Drone, ziet in drones een goede oplossing voor problemen op logistiek gebied, zoals schadelijke uitstootgassen.

Foto: Terra Drone

0 Reacties

    Plaats een reactie