De politie in Connecticut gebruikte recent een drone om een ​​blinde man te vinden die van huis was weggelopen en gedesoriënteerd raakte. De politie zei dat er zaterdagochtend rond kwart voor negen in de ochtend contact met hen was opgenomen door een familielid van de man, die al een tijd niets meer van het slachtoffer vernomen had.

Vermissing

Een blinde man raakte onlangs gedesoriënteerd en verward, ver van huis. Politieagenten in het Amerikaanse stadje Enfield, Connecticut besloten een drone in te zetten. De man was al een tijdje niet meer gezien door een familielid en zijn buren. Vanwege de lage temperaturen in Connecticut in deze tijd van het jaar was er grote bezorgdheid over onderkoeling.

Drone

Volgens nieuwszender NBC heeft de politie in Enfield contact opgenomen met de politie van Vernon en een drone-piloot over laten komen. De politieagent die de drone bestuurde, kon de vermiste blinde man vinden na ongeveer 30 minuten zoeken. De man werd gevonden in een bos aan de rand van de stad.

Politie Connecticut gebruikt drone om gedesoriënteerde blinde man op te sporen

Erger voorkomen

De situatie was gevaarlijk. De blinde man was ongeveer 33 uur buiten geweest bij temperaturen van onder het vriespunt. Hij werd door hulpverleners uit het bos gedragen en werd voor evaluatie en behandeling naar een lokaal ziekenhuis vervoerd. Dankzij de dronepiloot kon dit gebeuren voordat het erger zou aflopen.

Bron: NBC

0 Reacties

    Plaats een reactie