Het Pentagon wil op korte termijn een anti-drone SWAT-team samen gaan stellen om vijandelijke drones te detecteren, hacken en te jammen. Het aan het instituut gelieerde Digital Defence Systems spreekt van een 'gat' in de huidige verdediging dat zo snel mogelijk gedicht dient te worden.

Pentagon drone-teams

Het Pentagon wil 'SWAT-teams' op gaan richten die snel kunnen reageren op gewapende, vijandelijke drones. De kleine onbemande vliegtuigen zijn eenvoudig te bouwen, maar moeilijk te detecteren. Het Pentagon neemt de dreiging van het kwaadwillende gebruiken van drones door vijandelijke groeperingen erg serieus.

Angst

"Mijn angst is dat er een nieuwe kleine drone-dreiging komt die we momenteel niet kunnen detecteren en die onze troepen in gevaar kan brengen", vertelt Bret Goldstein, directeur van de aan het Pentagon gelieerde afdeling Digital Defence Systems. "Daarom wil ik een gespecialiseerd SWAT-team van kundige mensen dat onmiddellijk kan reageren. Op die manier kunnen we eventuele gaten in onze defensie dichten."

Pentagon wil anti-drone SWAT teams samenstellen

Gevarieerd team

Voor het tegenhouden van gevaarlijke drones legt men de focus op het hacken en vastlopen van de drone-controlesystemen in plaats van ze fysiek te stoppen, aldus Goldstein. Er is namelijk de afgelopen maanden door Goldstein een gevarieerd team samengesteld, variërend van elektrotechnici tot radiofrequentie-experts en software-ingenieurs.

Rogue Squadron

Momenteel bestaat het team van Goldstein uit ongeveer 84 mensen, waaronder de recente toevoeging van het Rogue Squadron, voorheen onderdeel van de Defense Innovation Unit. "Het Rogue-team is geweldig,"vertelt Goldstein. "We hebben daar militaire mensen én burgers inzitten. Ze heben allemaal een diepgaande expertise op het gebied van drones. Daarom is deze overgang heel logisch."

Bron: Breaking Defence

0 Reacties

    Plaats een reactie