Oekraïne heeft een nieuwe drone ontwikkelt om het leger te ondersteunen tijdens militaire operaties. De drone, die door het leven gaat als het Berehynya-project, is in zes maanden ontwikkelt. Momenteel test men de drone.

Nieuwe drone

Het Oekraïense bedrijf Meridian Corporation heeft een drone ontwikkeld om samen met Oekraïense soldaten te vliegen om situationeel bewustzijn, bewaking en verkenning in het veld te bieden. De drone is in zes maanden ontwikkelt, getest en kan zelfs geprint worden middels een 3D-printer.

Oekraïene zet ‘Berehynya’-drone in om soldaten te ondersteunen

Berehynya-drone

De drone weegt 1 kilogram, heeft een bereik van 12 kilometer en kan een hoogte van 100 meter bereiken in 3 seconden. Daarnaast is het gevaarte ook bestand tegen winden tot 20 m / s én tegen elektromagnetische disrupties. De drone is 3D-geprint, waardoor men deze snel kan reproduceren.

Beeld

De drone is uitgerust met twee camera's, een analoge en digitale. De analoge wordt uitgezonden naar de piloot en een grondstation, met een videofeed met lage latentie als gevolg. De hoogwaardige digitale camera wordt gebruikt voor inspectie, zodra de drone weer op de basis is.


Onmisbare middelen

"Vanwege de kleine omvang, hoge wendbaarheid, en relatieve eenvoud van exploitatie en gebruik, worden drones betrouwbare en soms onmisbare middelen om de efficiëntie van militaire eenheden te vergroten", vertelt Maxim Sheremet, leider van het Berehynya-project. Oekraïne hoopt de drones binnen enkele maanden te kunnen inzetten. De regering financiert het project.

0 Reacties

    Plaats een reactie