Nokia gaat in Japan drones gebruiken om te waarschuwen voor tsunami's. De enorme vloedgolven zijn welbekend in het land van de rijzende zon en Nokia hoopt op deze manier nog meer slachtoffers te voorkomen bij toekomstige rampen.

Tsunami-waarschuwing

Nokia heeft samen met de stad Sendai samengewerkt om een geheel nieuw tsunami-waarschuwingssysteem te creëren met behulp van drones. De drones worden uitgerust met een luidspreker en lichten om de aandacht van het publiek te trekken en hen te laten weten dat een tsunami waarschijnlijk aan land zal komen.

Ramp

Het tsunami-waarschuwingssysteem op basis van drones is een antwoord op de dodelijke aardbeving en tsunami in maart 2011. Deze hangt nog altijd als een echo boven de stad. De tsunami was 11 meter hoog en kon 5 km landinwaarts reizen. Duizenden mensen verloren hun leven tijdens deze ramp.

Nokia zet drones in voor waarschuwsysteem tsunami's

Sendai

Sendai is de hoofdstad van de prefectuur Miyagi in Japan. Deze havenstad heeft een oppervlakte van 786,30 km² en telt ruim een miljoen inwoners. Nokia en de stad Sendai hebben in oktober 2017 al een overeenkomst getekend waarbij de drones het eerste product zijn dat uit de samenwerking is voortgekomen.

Bron: Nokia

0 Reacties

    Plaats een reactie