Een ziekenhuis dat zich specialiseert in kinderen met zeldzame aandoeningen, Rady Children's, gaat binnenkort het inzetten van drones testen om medische monsters te bezorgen. Men hoopt hiermee een tijdswinst te realiseren om zo nog meer baby's en kinderen te kunnen redden.

Medische monsters

Rady Children's Institute for Genomic Medicine (GCIGM) werkt samen met Deloitte om de levering van drones van dichtbij te bekijken als een transportmiddel voor medische monsters. De samenwerking bevindt zich nog in de test- en financieringsfase om te zorgen dat de monsters de levering doorstaan.

Drones

De drones brengen belangrijke voordelen met zich mee. Zo kunnen de monsters in theorie sneller worden afgeleverd dan met de huidige methode. Ook de kosten voor het vervoer zouden een stuk lager uitvallen. Momenteel werkt men samen met de FAA om ervoor te zorgen dat de drones correct worden getest en voldoen aan de veiligheidsnormen van autonome bezorgdrones.

Kinderziekenhuis Rady Children's overweegt bezorgdrones voor medisch transport

Levens redden

Dr. Kingston van Rady's vult aan: "Het koppelen van snelle sequentietests met snel monstertransport versnelt de tijd tot een precieze behandeling en verkort de periode van onzekerheid voor zowel leveranciers als de ouders van onze patiënten. Het leven van meer baby's en kinderen kan worden gered - dit is wat ons drijft."

Blauwdruk

"Dit UAS-project is een innovatie om het transport en de levering van monsters naar hun laboratorium te versnellen, vertelt Josh Nelson van Deloitte. Samen met RCIGM zijn we van plan om een blauwdruk te ontwikkelen die andere zorginstellingen in de toekomst ook kunnen gebruiken."

0 Reacties

    Plaats een reactie