Politiebureau Howard Country in de Verenigde Staten start binnenkort met het inzetten van drones voor diverse toepassingen. Speciaal getrainde agenten gaan een jaar lang de drones testen om te kijken wat de voordelen kunnen zijn.

Test

Het politiebureau van Howard County in de Verenigde Staten begint het komende jaar met het veldtesten van drie drones, vergelijkbaar met de DJI Matrice 200 serie. Tien officieren zijn de afgelopen acht weken getraind en zijn nu gecertificeerde piloten met hun Part 107-certificering. De test zal een jaar duren.

Drones

De politie kon de exacte modellen niet noemen. maar wist wel te vermelden dat ze vergelijkbaar waren met de DJI Matric 200 serie. In totaal gaat het om drie drones, bij elkaar een investering van 33.800 dollar. De drones gaan een rol spelen bij zoek- en reddingsoperaties en bieden realtime informatie tijdens gevaarlijke situaties, aldus het persbericht.

Howard County Police gaat drones testen tijdens velddiensten

Wetgeving

Om de drones correct te gebruiken zonder privacy van burgers te schenden, maakt de politie gebruik van de richtlijnen van de American Civil Liberties Union (ACLU). De drones zet men in voor situaties waarin het leven en de veiligheid in gevaar zijn OF wanneer er reden is om aan te nemen dat het gebruik van een drone bewijsmateriaal met betrekking tot criminele activiteiten kan verzamelen.

Nieuwe stap

"Dit is een nieuwe stap voorwaarts in onze inzet voor de veiligheid en beveiliging van onze bewoners", aldus politiechef Lisa Myers. “Naarmate de technologie evolueert, blijft ons bureau mee evolueren om ervoor te zorgen dat we de meest effectieve manieren bieden om onze gemeenschappen te beschermen."

0 Reacties

    Plaats een reactie