De Verenigde Staten verplicht Amerikaanse bedrijven die software luchtbeelden naar andere landen dan Canada exporteren, hier vanaf vandaag een licentie voor aan te vragen. Hiermee wil het land de export van kunstmatige-intelligentiesoftware beperken.

Artificial Intelligence

Drones worden steeds slimmer, maar om drones sneller slimmer te maken wordt er steeds meer ingezet op kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI). Dit betekent dat drones zichzelf ontwikkelen en slimmer worden.

VS beperkt export van kunstmatige intelligentie voor drones

Licentie

De Verenigde Staten heeft de export van kunstmatige intelligentie voor drones beperkt door bedrijven te verplichten hiervoor voortaan licenties aan te laten vragen. Het land wil niet dat deze slimme software zomaar in handen komt van concurrerende landen zoals China. Amerikaanse bedrijven mogen dit nog wel zonder licentie exporteren naar buurland Canada.

Veiligheid en economie beschermen

De slimme software die bedoeld worden zijn voornamelijk sensoren, drones en satellieten waarmee automatisch beelden geanalyseerd kunnen worden. Hiermee kunnen militaire en civiele doelwitten herkend worden. Door de strengere export regels van deze gevoelige technologieën zorgt de Verenigde Staten ervoor dat dit niet in handen komt van concurrerende landen en beschermt hiermee de veiligheid en economie van het land.

Bron: NU.nl

0 Reacties

    Plaats een reactie