Het Canadese bedrijf Flash Forest hoopt tegen 2028 1 miljard bomen te planten met drones, een ambitieuze taak waar men momenteel geld voor inzamelt op kickstarter.

Bomen planten

Een groep wetenschappers onder de naam 'Flash Forest' gebruikt drones op een wel heel bijzondere manier: om bomen te planten. Het bedrijf hoopt autonome drones te gebruiken om zaden van bovenaf te planten en de zaden te bewaken, zodat ze correct groeien en kunnen overleven.

Flash Forest

Flash Forest is een groep wetenschappers die drones aanpassen om boomzaden in de bodem te schieten. De zaden worden geplant met behulp van technologie, software en wetenschap om de best mogelijke overlevingskans te garanderen. Het bedrijf heeft voor drones gekozen, omdat deze sneller zijn dan traditionele methodes.

Flash Forest wil 1 miljard bomen planten met drones

Paintbal-pistool

De drone die Flash Forest gebruikt , is an sich niet bijzonder. Wel bijzonder is een soort paintball-pistool dat achteraf aan de drone is bevestigd om zaden eruit te schieten in plaats van paintballs. Flash Forest gebruikt de drones ook om de beste locaties te vinden om bomen te planten en de met drones geplante zaden te besproeien met voedingsstoffen en voedsel.

Kickstarter

Het bedrijf financiert momenteel op Kickstarter en is voorbij zijn doelstelling van $ 10.000 met een totaal va $ 76.000 en nog 11 dagen te gaan. Het bedrijf hoopt nu de 100.000 Canadese dollars te bereiken, waardoor ze het automatiseringsstation ronduit zouden kunnen kopen.

0 Reacties

    Plaats een reactie