In de nasleep van de bosbranden in Australië kijken verschillende actiegroeperingen nu naar wat voor actie men kan ondernemen. Dierenreddingsgroep WIRES en de dronegroep Little Ripper zetten nu drones in om gewonde dieren op te sporen en de schade in kaart te brengen.

Gewonde dieren

Dierenreddingsgroep WIRES werkt samen met de Australische dronevliegers van Little Ripper om gewonde dieren op te sporen na de hevige bosbranden van de laatste tijd. Daarnaast wil men in kaart brengen hoe groot de schade aan de natuur is. Hiervoor is men de samenwerking aan gegaan met Little Ripper

Drones

De eerste drones werden recent in de vroege ochtenduren rond de Batemans Bay en Mogo-gebieden ingezet. De drones waren uitgerust met infrarood- en visiecamera's om gewond wild te zoeken. Ze kunnen een gebied van grofweg 100 hectare onderzoeken.

Drones op zoek naar gewonde dieren na verwoestende bosbranden

Ripper Rescue Alliance

De samenwerking tussen de dronevliegers en de actiegroep WIRES gaat door het leven als de Ripper Rescue Alliance. Voor de actie maakt men gebruik van Little Ripper-drones. Deze worden beladen met voedsel en water om in voederstations rond de getroffen gebieden te laten vallen. Eerder werden Little Ripper-drones gebruikt om mensen te redden uit de zee.

0 Reacties

    Plaats een reactie