Een wandelaar raakte gewond op 120 meter hoogte in de Amerikaanse staat Utah. Dankzij de inzet van een drone die een touw bezorgde, kon de vrouw in veiligheid gebracht worden.

Redding

Een drone speelde een cruciale rol in de redding van een 65-jarige vrouw die gewond raakte tijdens het wandelen op in het bergachtige Snow Canyon State Park, in de Amerikaanse stat Utah. Het was de eerste keer dat een onbemand vliegtuig op deze manier werd gebruikt door het Washington County Search and Rescue-team.

DJI Mavic 2 Enterprise Dual helpt gewonde wandelaar op 120 meter hoogte

DJI Mavic 2 Enterprise Dual

De gebruikte drone betreft een DJI Mavic 2 Enterprise Dual. Deze vervoerde een touw naar boven en dropte deze vervolgens via een droppingsysteem. De ze professionele drone is dan ook zeer geschikt om verloren wandelaars te vinden. Zo kan de drone berichten verzenden en kleine items af te leveren, zoals een fles water, een radio of een touw.

Probleem

De vrouw was enkele voeten gevallen en kon de gewonde voet niet meer belasten. Een reddingsteam was uitgerukt, maar het probleem was dat men al het touw naar de top van meer dan honderd meter zou moeten dragen. Het touw naar boven schieten werkte ook niet, vandaar dat een drone werd gebruikt.

Nieuwe manieren

"We zijn nieuwe manieren aan het vinden om drones te gebruiken en hun mogelijkheden en beperkingen te vinden", vertelde Darrel Cashin van het reddingsteam tegen Fox News. "Er was niet teveel wind en het touw was licht genoeg, dus het werkte". Drie andere mensen die tijdens de wandeling bij de gewonde vrouw waren gebleven , werden ook met behulp van het Washington County Search and Rescue-team van de berg afgevoerd.

Bron: Fox News (Fox13)

0 Reacties

    Plaats een reactie