Luchthavens veiliger maken als voorzorgsmaatregel tegen kwaadwillende of roekeloze drone-piloten is ook in Duitsland een onderwerp van discussie. Naar aanleiding van een vraag uit de politiek maakte de federale overheid bekent dat dit flinke kosten met zich mee zal brengen. Later dit jaar starten op vliegveld Hamburg de eerste testen.

Grote investering

Duitse luchthavens veiliger maken tegen drones zou een initiële investering van € 30 miljoen per luchthaven vergen. Dat maakte het Duitse ministerie van Transport onlangs bekend, als antwoord op vragen vanuit de politieke partij FDP. Beveiligingspersoneel op vliegvelden geeft aan dat hun vermogen om met drones om te gaan beperkt is zonder een dergelijke investering.

Beveiligen luchthavens tegen drones kost Duitsland miljoenen

Beperkte techniek

De Duitse politie beschikt momenteel al over hulpmiddelen voor het detecteren van onbekende vliegtuigen, meldde het ministerie. Deze methoden zijn echter "technisch beperkt" en niet gemaakt om ook op drones te werken. Het verstoren of neerhalen van een drone vereist nieuwere apparatuur.

Verstoringen

Drones hebben het vliegverkeer 158 keer in 2019 verstoord, volgens gegevens gerapporteerd door Funke Media Group. net zoals in de meeste Europese landen mogen drones niet binnen 1,5 kilometer van luchthavens vliegen. "Drones mogen de veiligheid op Duitse luchthavens niet bedreigen," zei FDP-politicus Bernd Reuther bij publicatie van de kosten. "Om deze reden moet de federale overheid de nodige maatregelen in de federale begroting 2021 verantwoorden."

Beveiligen luchthavens tegen drones kost Duitsland miljoenen

Falke

Het ministerie heeft niet gezegd hoeveel Duitse luchthavens zo'n verdedigingssysteem nodig zouden hebben. Duitsland heeft zestien internationale luchthavens en nog veel meer kleinere luchthavens. Het Ministerie van Transport ondersteunt het voorgestelde drone-verdedigingsproject, genaamd "Falke". De eerste tests zullen later dit jaar plaats vinden op Hamburg Airport.

0 Reacties

    Plaats een reactie