In Malawi opende recent de eerste African Drone and Data Academy. Hier worden opleidingen gegeven voor jongeren om drone-technologie op een positieve manier in te zetten. Unicef ondersteunt het project.

Drone Academy

in de stad Lilongwe in Malawi opende onlangs de eerste African Drone and Data Academy. Hier kunnen jongeren een opleiding volgen om dronetechnologie in te zetten voor humanitaire hulp en ontwikkeling. Unicef en de Verenigde Naties staan achter het project.

Drones

De drones wil men voor een aantal activiteiten gebruiken. Zo kunnen ze medische pakketjes bezorgen, waaronder vaccins aan mensen in nood. Daarnaast zijn ze ook geschikt om luchtbeelden te schieten om zo snel informatie verzamelen tijdens rampen. Op de academie leert men hoe drone-technologie werkt zodat deze activiteiten uitgevoerd kunnen worden.

Afrikaanse drone-academie opent in Malawi

Unicef

"Ontwikkelingswerk en humanitaire hulpverlening in Afrika kan enorme voordelen halen uit het gebruik van dronetechnologie",vertelt Unicef-directeur Henrietta Fore. "In de African Drone and Data Academy worden jongeren opgeleid om dronetechnologie te gebruiken en in te zetten in hun gemeenschappen."

Toekomst

De drone-academie is eind januari 2020 geopend. De initiatiefnemers hopen tegen 2021 zo'n 150 studenten te hebben. Die zullen vervolgens twaalf weken lang een training volgen om de basiskennis m.b.t. het bouwen en vliegen van een drone op te doen. Van de eerste lichting studenten bestaat meer dan de helft uit vrouwen.

Foto: Unicef

0 Reacties

    Plaats een reactie