De zeventienjarige student Zechen Wei brak het Guinness World Record voor de quadcopter die het snelste een hoogte van 100 meter weet te bereiken. Met recordtijd van 2.732 seconden heeft hij nu een wereldrecord op zijn naam staan.

Wereldrecord

Princeton-student Zechen Wei (17) brak recent met zijn quadcopter een heus wereldrecord. Zijn speciale quadcopter wist een hoogte van 100 meter te bereiken in een recordtijd van slechts 2.732 seconden. Dit maakt Wei de recordhouder van de titel "Snelste klim naar 100m door een quadcopter" in het Guinness Book of World Records.

Dirk Brunner

Het vorige record stond op naam van de Duitse ingenieur Dirk Brunner. Wei was bekend met het record in dat in 2016 door de Duitser was gezet en besloot doelbewust om dit te verbeteren. Brunner deed er destijds 3.871 seconden over om met zijn quadcopter naar een hoogte van 100 meter bereiken.

Zeventienjarige breekt Guinness World Record voor snelst opstijgende quadcopter

Voorbereiding

Samen met zijn onderzoeksmentor, Adam Kemp, besloot Wei de taak op zich te nemen om het record van Brunner te verslaan als onderdeel van zijn tweejarige onderzoeksprogramma aan de Princeton University in de VS. "Hij deed berekeningen volgens fysica en wiskunde en zag dat deze snelheid sneller kan zijn," vertelt de mentor. "Meer dan anderhalf jaar werkte hij aan het verbeteren van de functie van de quadcopter."

Toekomst

Voor de quadcopter gebruikte Zechen Wei 5 inch props van het merk Emax, laat hij weten in een reactie. De zeventienjarige kijkt daarnaast ook al vooruit. Zo is hij momenteel bezig met het ontwerpen van zijn eigen propellers die nog geschikter moeten zijn voor verticale take-offs. Een record behoudt je natuurlijk niet zomaar.

Foto: Guiness Book of Records

0 Reacties

    Plaats een reactie