Een zwerm drones van onbekende afkomst zet de Amerikaanse staat Colorado voor een vraagteken. Het gaat om ongeveer 17 drones die in de avond over Noordoost-Colorado vliegen. De autoriteiten weten niet wie er achter de mysterieuze vliegtuigjes zit.

Mysterieuze zwerm

Een mysterieuze zwerm van ongeveer zeventien drones vliegen de afgelopen week elke nacht over de gebieden Philips en Yuma in Noordoost-Colorado. Dat maakte de lokale Sheriff, Thomas Elliott, recent bekend. De machines vliegen te hoog om vanaf de grond te worden gehoord, maar kunnen worden gezien door hun stroboscoop witte lichten. Niemand weet van wie de drones zijn of waarom ze vliegen.

Drones

De drones blijven op een hoogte van 50 tot 100 meter boven de grond zweven en vliegen in vierkante patronen door de omgevingen. De vierkanten vliegpatronen beslaan in totaal ruim 40 kilometer. Er zijn in totaal minstens zeventien drones en ze verschijnen elke avond rond 19.00 uur. en verdwijnen weer rond 22.00 uur. De piloten zijn onbekend, maar de rasterpatronen duiden mogelijk op inspectiewerkzaamheden en daarmee een bedrijf.

Mysterieuze zwerm drones zet politie voor een raadsel

Geen verklaring

Het kantoor van de sheriff kan niet uitleggen waar de drones vandaan komen of door wie ze vliegen. De geschatte grootte en het aantal drones maakt het onwaarschijnlijk dat ze worden gevlogen door hobbyisten. De Federal Aviation Administration (FAA) vertelde hem dat het geen informatie had over de drones, en de Amerikaanse luchtmacht zei dat de zwerm niet van hen is. De Denver Post benaderde ook nog een aantal lokale bedrijven, maar zij wisten ook van niets.

Achtervolging

De bewoners zijn enigzins wantrouwig geworden door het fenomeen, maar omdat de zwerm drones verder geen last veroorzaakt laat men het grotendeels op zijn beloop. Een nieuwsgierige inwoner probeerde recent wel een drone te achtervolgen om erachter te komen waar deze vandaan kwam. Deze raakte echter na een tijdje zonder benzine in Washington County en moest de achtervolging opgeven.

Niet illegaal

Het rasterpatroon suggereert dat de drone-operators misschien een kaart maken of een zoekopdracht uitvoeren, maar normaal gesproken gaan dit soort werkzaamheden altijd in overleg met lokale instanties. Het is bij wet echter niet verboden in Colarado om op deze manier onaangekondigde het luchtruim te benutten, simpelweg omdat de huidige wetgeving er niet op voorbereid is. Vooralsnog blijven de instanties voor een mysterie staan.

0 Reacties

    Plaats een reactie