Een jongen in Singapore vloog met een drone in de buurt van het Sengkang LRT-station toen de batterij leeg raakte, deze op de sporen landde en vervolgens door een trein werd geraakt. Gelukkig veroorzaakte het incident geen schade aan de trein en werden de diensten niet verstoord, maar de 21-jarige wacht een fikse boete.

Dronevlucht

Wong bediende die dag zijn DJI Mavic Pro op een maximale hoogte van 50 meter. Deze vloog volgens de piloot over de treinsporen, omdat hij luchtvideo's en foto's wilde maken van treinen, totdat de accu leeg raakte en deze op het spoort terecht kwam. Om vervolgens geschept te worden door een trein. Gelukkig vielen er geen gewonden en was er geen schade aan de trein, omdat de drone stil lag.

Zonder vergunning

Het vliegen van een drone nabij treinstations is ook in Singapore ten strengste verboden. Plaatsvervangend officier van justitie Houston Johannus zei dat Wong de drone had gevlogen in de buurt van het LRT-station Sengkang zonder een geldige Klasse 2-activiteitsvergunning van de Civil Aviation Authority van Singapore (CAAS). Het ging hierbij om een DJI Mavic Pro-drone.

Drone van roekeloze jongen belandt met lege accu op treinspoor

Rechter

Plaatsvervangend officier van justitie Johannus zei tegen districtsrechter: "Homen had niet goed nagekeken of zijn batterijvermogen voldoende was voor de vlucht. Als gevolg hiervan verloor Homen de controle over de drone en landde deze autonoom op de treinsporen van het Sengkang LRT-station waar het uiteindelijk werd getroffen door een LRT-trein." Hiermee werd de dronepiloot ook op het gebied van besturing nalatigheid verweten.

Veroordeling

Recent pleitte de 21-jarige Homen Wong schuldig aan het bedienen van de drone op een manier die de veiligheid van personen en eigendommen in gevaar zou kunnen brengen, wat hem tot maximaal $ 20.000 kan gaan kosten. Een tweede geldboete voor het gebruik van het apparaat zonder een geldige klasse 2 activiteitsvergunning binnen 5 km van twee luchthavens - Seletar Airport en Paya Lebar Air Base - wordt overwogen tijdens de veroordeling.

0 Reacties

    Plaats een reactie