Menselijke medewerkers in magazijnen lijkt steeds meer een ouderwets concept te worden in de moderne wereld. IAG Cargo, een groot Brits vrachtbedrijf, introduceerde bijvoorbeeld recent het inzetten van drones om autonoom barcodes te scannen en producten te tellen.

Autonome drones

FlytBase werkt samen met het Britse IAG Cargo om het autonome gebruik van drones te introduceren in het magazijn in Madrid. Het pilotprogramma hoopt de hardware en software te testen en aan te passen voordat het programma wordt uitgerold naar alle magazijnen van IAG Cargo en mogelijk naar de rest van de magazijnen die eigendom zijn van het zusterbedrijf van IAG Cargo, British Airways.

Taken

IAG werkte samen met FlytBase om het aangepaste FlytWare-platform te gebruiken om de drones in staat te stellen om autonoom barcodes te scannen, locaties te bepalen en video's en foto's vast te leggen om ervoor te zorgen dat een reeks gegevens wordt opgeslagen. Deze nieuwe technologie wordt momenteel getest in een magazijn in Spanje.

Autonome drones ingezet voor werkzaamheden magazijn IAG Cargo

Voordelen

De drones kunnen een groter aantal producten scannen, wat nodig is voor de huidige stand van zaken op het gebied van e-commerce en verzending op dezelfde dag. Het gebruik van drones maakt het proces ook veel efficiënter dan bij mensen die de items handmatig moeten scannen. Door het gebruik van scanners worden telfouten tot een minimum beperkt.

FlytBase

Met de software van FlytBase kan kant-en-klare hardware, zoals de DJI Mavic 2 Zoom, worden gebruikt met het FlytWare-softwareplatform, waardoor magazijnen, distributiecentra, vrachtfaciliteiten en uitvoeringscentra autonome drones kunnen gebruiken om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen.

FlytWare

FlytWare is gebouwd op het FlytBase IoT-platform en combineert intelligent design, cloud computing met robots, computer vision en machine learning. IoT staat voor Internet of Things en is een overkoepelende benaming voor innovatieve toepassingen die gebruik maken van de voordelen van de online wereld.

0 Reacties

    Plaats een reactie