Tijdens het Telecom Insights 2019 congres nemen verschillende bedrijven het tegen elkaar op in de 5G Innovation Challenge. De bezoekers van het congres stemmen op verschillende initiatieven in de zoektocht naar het beste 5G-idee van Nederland. Onder de deelnemers zijn verschillende innovaties te zien waarbij drones een belangrijk onderdeel spelen.

5G Innovation Challenge

De ontwikkeling van het 5G netwerk is in Nederland in volle gang. Door het snelle 5G netwerk onstaan nieuwe technologische mogelijkheden en om deze te stimuleren wordt het tijdens het Telecom Insights 2019 congres van Telecompaper, een 5G Innovation Challenge gehouden.

Dronetechnologie

Bedrijven konden zich in september aanmelden, de bekendmaking en het congres vonden deze week plaats. Onder de deelnemers zijn ook twee bedrijven, Airhub en Dronequest, die bij hun idee een goede toepassing hebben voor 5G bij dronetechnologie.

Nederlandse drone innovaties in 5G Innovation Challenge

Airhub

Airhub heeft een command and control platform ontwikkeld om drones over lange afstand veilig aan te sturen. Hiermee kunnen alarmcentrales medische drones laten opstijgen om hulp te bieden.

Dronequest

Het idee van Dronequest is tot stand gekomen door de wens om op afstand industriële assets te inspecteren met behulp van drones. Hierdoor kunnen inspecteurs vanuit een kantoor schades of komende schade ontdekken.

Winnaar

Beide drone ideeën gingen er niet met de winst vandoor, maar Dronequest kreeg wel een eervolle vermelding. De winst ging naar VRiend, een manier om ziekenhuispatiëntjes met behulp van een robot met familie thuis in contact te brengen.

Bron: Telecompaper

0 Reacties

    Plaats een reactie