John Deere en Volocopter hebben een landbouwdrone gepresenteerd op de AGRITECHNICA beurs in Hannover, Duitsland. Het demonstratiemodel van de VoloDrone is voorzien van een John Deere gewasbeschermingsprayer.

Samenwerking

De drone is het resultaat van een samenwerking tussen John Deere, die de wensen van de boeren kennen, en de Urban Air Mobility pionier Volocopter, waarvan de vliegende taxi de basis kende voor de VoloDrone.

John Deere en Volocopter presenteren landbouwdrone

Landbouw

John Deere en Volocopter zien in dat drones steeds belangrijker worden, niet alleen op gebied van logistiek, maar ook in personenvervoer. Ook kleine drones worden steeds vaker gebruikt in de landbouw voor voorraadcontrole en mapping.

Potentie

De bedrijven zien veel potentie in de VoloDrone in de landbouw. Er zijn veel verschillende mogelijkheden die de efficiëntie vergroten waaronder gewassen bescherming, zaden zaaien en vorstcontrole. De ontwikkeling van de John Deere VoloDrone is een eerste stap om deze innovatieve technologie dichter bij de commerciële applicaties te brengen.

John Deere en Volocopter presenteren landbouwdrone

VoloDrone

De VoloDrone is voorzien van 18 motoren en heeft een diameter van 9.2 meter. De drone kan een gewicht van 200 kg dragen. Hij wordt volledig elektrisch aangedreven door vervangbare Lithium-ion batterijen. De maximale vliegtijd bedraagt 30 minuten.

0 Reacties

    Plaats een reactie