Het Britse techbedrijf ISS Aerospace heeft recent een heuse waterstofdrone onthuld. Deze drone, Sensus genaamd, kan maar liefst twee uur vliegen op één tank dankzij een moderne waterstofbrandcel en speciale, zeer lichte gasflessen.

Waterstof

Recent onthulde ISS Aerospace, een ontwikkelaar van autonome antennesystemen in het Verenigd Koninkrijk, een nieuwe drone. De Sensus-drone maakt gebruik van een speciale waterstofbrancelmodule en zeer lichte gasflessen om tot twee uur lang in de lucht te kunnen blijven.

Sensus-drone

De Sensus-drone is speciaal is ontworpen voor inspectie en bewakingsdoeleinden. Dankzij de extrem lichte tanks met waterstof kan deze twee uur in de lucht blijven. Het onbemande toestel kan daarnaast uitgerust worden met meerdere sensoren en nuttige ladingen om een breed scala aan werkzaamheden en taken uit te voeren.

ISS Aerospace presenteert waterstofdrone met twee uur vliegtijd

Specificaties

Met een gewicht van slechts 7 kg is de de Sensus-drone zeer licht te noemen voor zijn formaat. De kern van het ontwerp betreft de aandrijving door een unieke, luchtgekoelde waterstofbrandstofcelmodule ontwikkeld door Intelligent Energy. Hiermee kan de Senus een vluchttijd halen die (afhankelijk van het gewicht van de lading) kan oplopen tot 120 minuten.

Ontwerp

“We wilden een drone creëren die lichter is dan 7 kilogram, maar met een flink laadvermogen en een lange vliegtijd. Dit kon alleen bereikt worden met met behulp van de nieuwste brandstofceltechnologie, vertelt Ryan Kempley, CEO en oprichter van ISS Aerospace. De Intelligent Energy-brandstofcel en de AMS-cilinders ervoor dat Sensus langer in de lucht kan blijven en zwaardere ladingen kan vervoeren, waardoor nieuwe mogelijkheden in verschillende industrieën ontstaan.”

ISS Aerospace

ISS Aerospace is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in op maat gemaakte, autonome antennesystemen voor sectoren als energie, defensie, milieu en industrie. Later dit jaar kunnen klanten de eerste bestellingen plaatsen voor de Sensus.

0 Reacties

    Plaats een reactie