Drones maken lawaai? Niet als het aan de Yates Corporation ligt. Zij brengen de Silent Arrow-drone uit. Een onbemande drone die tactische voorraadpakketten geruisloos naar soldaten en first responders kan brengen.

Silent Arrow

Yates Electrospace Corporation heeft recent de Silent Arrow-drone uitgebracht. Het onbemande voertuig is bedoeld om ladingen met voorraden te brengen naar bijvoorbeeld agenten, brandweerlieden of soldaten. Het toestel kan meer dan 700 kilogam bij zich dragen én deze lading vrijwel geruisloos transporteren. De drone neemt door zijn opvouwbare design daarnaast weinig ruimte in.

Silent Arrow-drone ondersteunt first responders in stilte

Niet te detecteren

De Silent Arrow is een nieuwe variant op de bezorgingsdrone, maar dan met een twist. Et zijn namelijk helemaal geen rotors aanwezig. In plaats daarvan 'zweeft' de drone naar beneden, zoals een zweefvliegtuig. Aangezien er geen propellers zijn, is er geen geluid, waardoor de Silent Arrow vrijwel niet te detecteren is. De kosten gaan hierdoor ook naar beneden.

Landingsnauwkeurigheid

De Silent Arrow is daarnaast weldegelijk een echte drone, met verschilende soorten technologie aan boord. Zo is het toestel volledig autonoom en maakt deze gebruik van ingebouwde GPS, LiDAR en een FPV-camera om te weten waar deze moet landen. Volgens Yates heeft de Silent Arrow een landingsnauwkeurigheid van 100 meter, wat netjes is.


Testvlucht

De drone maakt recent ook een succesvolle testvlucht en dat is op video vastgelegd. Hierin is te zien hoe de Silent Arrow in een kleine helikopter wordt geladen en vervolgens wordt gelanceerd. Nederlandse hulpdiensten die geïnteresseerd zijn in de drone zijn voorlopig op import aangewezen.

0 Reacties

    Plaats een reactie