Een samenwerking tussen Canada Post, London Drugs en InDro Robotics als onderdeel van een testprogramma heeft geresulteerd in een succesvolle bezorging van medicijnen via drones.

Dronebezorging

De test bestond uit het bezorgen van medicijnen vanaf Vancouver Island naar meerdere locaties op Salt Spring Island. De medicijnen werden bezorgd over een afstand van 6 kilometer over de Grote Oceaan.

Eerste BVLOS dronebezorging van medicijnen in Canada

BVLOS

Het is de eerste keer dat medicijnen in Canada worden bezorgd met drones via een Beyond Visual Line Of Sight (BVLOS) vlucht. Een Beyond Visual Line Of Sight (BVLOS) vlucht is een vlucht met een drone die buiten het gezichtsveld van de bestuurder vliegt.

Eerste BVLOS dronebezorging van medicijnen in Canada

Medicijnen

De test werd uitgevoerd op 19 augustus 2019 met drones geladen met een Epi-Pen en naloxon. De drones vertrokken vanuit een mobiele London Drugs-apotheek en bezorgden medicijnen bij de Country Grocer op Salt Spring Island en rechtstreeks bij een patiënt thuis op het eiland.

"De mogelijkheid om medicijnen te verstrekken aan patiënten in afgelegen gebieden waarvoor anders uren moet worden gereisd om apotheekservice te verlenen, is een enorme vooruitgang", vertelt Chris Chiew, algemeen directeur van de apotheek bij London Drugs, in een persbericht. "In de zeer nabije toekomst zullen we geneesmiddelen op recept kunnen leveren in een groot aantal gebieden die niet bereikbaar zijn per voertuig."

Bron: GlobalNews.ca

0 Reacties

    Plaats een reactie