Transport Canada heeft een dronepiloot een boete gegeven van $2,750 aangezien de persoon in kwestie met zijn drone over een mensenmassa vloog tijdens festiviteiten ter ere van het NBA kampioenschap van de Toronto Raptors.

Toronto Raptors
Dit jaar pakte het Canadse team Toronto Raptors hun eerste NBA titel ooit. Alle fans van het Canadese basketbalteam hadden zich verzameld in downtown Toronto voor de finale op 13 juni 2019 en vier dagen later voor de 'NBA Championship Parade'.

Canadese dronepiloot $2750 boete voor vliegen tijdens NBA Championship Parade

Transport Canada
De dronepiloot vloog met zijn drone tijdens beide festiviteiten op verschillende dagen over mensenmenigte op plaatsen waar dit sowieso al verboden is. Volgens Transport Canada is de dronepiloot beboet voor 11 verschillende overtredingen.

"Dronepiloten moeten verantwoord vliegen en mogen nooit mensen of vliegtuigen in gevaar brengen", zo benadrukt Minister van Transport Marc Garneau in een persbericht.

Canadese dronepiloot $2750 boete voor vliegen tijdens NBA Championship Parade

Dronevideo
Op social media zijn verschillende video's te vinden van luchtopnames tijdens de festiviteiten van de Toronto Raptors. Instagram-gebruiker Toby Gu uit Toronto heeft meerdere video's op zijn Instagram-kanaal gepubliceerd van verboden dronevluchten. In een interview met CBC News vertelde hij destijds dat niet geloofde iemand in de gevaar te brengen met zijn dronevluchten.Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Toby Gu (@guutoby) op

Boete
Toen Toby Gu recentelijk werd gevraagd of hij de piloot in kwestie was reageerde hij als volgt: "Ik vermoed dat de boete voor mij is bedoeld, maar ik heb nog niets gekregen."

0 Reacties

    Plaats een reactie