De gemeente Amsterdam is een nieuw project gestart om de mogelijke toepassingen van drones binnnen de stad te onderzoeken. Onder andere het transporteren van pakketjes en het in banen leiden van grote evenementen worden overwogen.

Toepassingen

De gemeente overweegt verschillende toepassingen van drones. Zo willen ze in de eerste plaats onderzoeken of drones geschikt zijn voor het vervoeren van pakketjes door lucht, waaronder zelfs organen. Daarnaast kijkt men ook naar crowd control-toepassingen voor grotere evenementen. Met de drone als vliegende camera kunnen veiligheidsdiensten en hulpverleners gemakkelijk een groot terrein overzien.

Kennis verzamelen

Volgens Ger Baron, CTO van gemeente Amsterdam, is het vooral van belang dat er meer kennis verzameld wordt door alle partijen. "Hoe werkt de charging? Hoe zet je drones zo effectief mogelijk in? Moeten brandweer en politie allebei een drone hebben of kunnen ze multifunctioneel worden ingezet? Amsterdam zal waarschijnlijk een van de eerste steden zijn waar dit gaat spelen, dus we zitten graag vooraan."

Urban Air Mobillity

Het project heet Urban Air Mobility Demonstrator en is een Europees initiatief om bij te dragen aan een duurzame, veiligere en beter bereikbare stad. Ook drone-hubs, plaatsen waar drones kunnen stijgen en landen, worden overwogen. Urban Air Mobillity is ook een belangrijk thema tijdens de Amsterdam Drone Week, die ook dit jaar weer in de RAI zal plaatsvinden.

Gemeente Amsterdam onderzoekt 'Smart City' met drones

Aangesloten partijen

De gemeente werkt voor dit project samen met de RAI Amsterdam en Johan Cruijff Arena. Waternet en vervoersbedrijf GVB zitten ook aan tafel. Na de zomer zal het project pas echt van start gaan.

Bron: Gemeente.nu

0 Reacties

    Plaats een reactie