Wat is er cooler dan een vlammenwerper? Een vliegende vlammenwerper, natuurlijk. Het opzetstuk van het Amerikaanse bedrijf Throwflame verandert een drone in een vuurspuwend spektakel, maar er zijn ook serieuzere toepassingen.

TF-19 Wasp

Het Amerikaanse bedrijf Throwflame introduceerde recent de TF-19 Wasp: een opzetstuk dat een drone verandert in een heuse vlammenwerper. Ren nog niet meteen naar de winkel, want het toestel is ontworpen om compatibel te zijn met de meeste professionele drones met een laadvermogen van 2,26 kg of meer. Ongediertebestrijding hoort dan bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.


Toepassingen

Het lijkt leuk (en gevaarlijk) speeldgoed, maar volgens de fabrikant zijn er ook genoeg serieuze en nuttige toepassing te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het vrijmaken van kritieke infrastructuur, zoals wegen? Puin en ongedierte kunnen immers ontsnappingsroutes verhinderen in levensbedreigende situaties. Ook het verwijderen van hinderlijke planten en andere vegetatie kan handig zijn met het vurige hulpstuk.

100 seconden

De vlammenwerper weegt maar liefst 1.8 kg. Ondanks het koolstofvezelframe is het dus zeker geen lichte jongen. Daardoor zijn alleen professionele drones geschikt diie minstens 2.26kg kunnen tillen. De TF-19 Wasp, zoals de add-on door het leven gaat, kan met een volle tank aan gas dan zo'n 100 seconden vuur spuwen. Die kunnen ruim 7.5 meter lang worden.

Amerika

Leuk en handig, zo'n vuurspuwende drone, maar is het wel legaal? In Amerika in ieder geval wel. Vlammenwerpers worden in de meeste staten namelijk niet officieel erkend als wapens. In Nederland heb je waarschijnlijk minder geluk en dat is misschien ook maar beter zo.

0 Reacties

    Plaats een reactie