Wanneer je aan dronebezorging denkt, denk je misschien al snel aan de Verenigde Staten of Japan. Toch is het nu Maleisië dat tegen het einde van deze maand wil beginnen met droneleveringen. Diverse soorten eten in de de stad Cyberjaya vliegen binnenkort boven de hoofden van de inwoners.

Average Drone

Een lokaal Maleisisch dronebedrijf, Average Drone, kondigde onlangs aan een proefperiode van drie maanden te starten met de levering van voedsel per drone. De dienst start eerst in Cyberjaya, de meest technologisch geavanceerde stad van Maleisië, en zal worden beperkt tot een straal van 2 km.

Express Food-drone

De gebruikte drones gaan door het levens als de Express Food-drones. Deze zijn speciaal ontwikkeld met het Maleisisch klimaat in het achterhoofd. Zo kunnen ze ook in de regen vliegen, maar niet in situaties met zware regenval. De toestellen kunnen een gewicht dragen van maximaal 800 gram, maar als de proef succesvol is wil men deze doorontwikkelen tot het dragen van maximaal 3 kilogram.

Maleisische stad test voedselbezorging per drone

Zeven soorten

Volgens Hamdee Hamdan, CEO van Average Drones, duurt het slechts 12 minuten na bestelling voordat het eten is afgeleverd. Bewoners hebben de keuze uit zeven soorten voedsel, waaronder rijst, noedels, hamburgers en zelfs lokaal gebak. "Dit is slechts een test en na drie maanden zullen we zien hoe het gaat en meer gerechten toevoegen aan het menu", vertelt hij. De test beperkt zich voorlopig tot een radius van 2 kilometer vanaf de startlocatie.

Wereldwijd

Average Drone bevind zich niet in het minste gezelschap. Wereldwijd worden er steeds meer bezorgservices met drones opgericht. Vorige week kondigde Uber aan dat Uber Eats begint met het testen van voedsellevering via drones in San Diego. Ook andere landen, zoals Australië en China, hebben dergelijke services in opkomst.

Bron: Malaymail

Foto: Bernama pic

0 Reacties

    Plaats een reactie