Twee Franse ziekenhuizen gaan drones inzetten voor transport van medische goederen. De dronebezorging wordt aangeboden als extra dienst voor patiënten die zo snel mogelijk hun medicijnen willen ontvangen. De ziekenhuizen werken hiermee aan een project dat ze 'Ziekenhuis van de Toekomst' noemen.

Transport

Het openbare ziekenhuis van Parijs, Hôpitaux de Paris, en het academische ziekenhuis in Nantes lanceren gaan binnenkort medicijnen en andere materialen bezorgen met drones. Patiënten krijgen de keuze om hier gebruik van te maken. De quadcopters helpen volgens ontwikkelaar Atos om het transport van medische goederen te optimaliseren.

SKEYETECH-drone

Het onbemande vliegtuigje in kwestie betreft de SKEYETECH-drone van het Franse merk Azur. Deze professionele en robuuste quadcopter is speciaal gebouwd om verschillende weersomstandigheden te doorstaan. Geen overbodige luxe tijdens het bezorgen van medische materialen door de lucht. Het toestel is oorspronkelijk ontworpen voor bewakingsdoeleinden, dus ook een goede camera en sensoren voor precisielandingen zijn aan boord.

Efficiëntie

Atos ontwikkelt momenteel een softwareplatform voor de de levering van medische producten en drones gaan daarbij een grote rol spelen. Drones. Gebruikers krijgen in de toekomst zelf een keuze over hoe ze hun medicijnen graag geleverd zien worden en dat kan dus ook per drone. Deze is niet gebonden aan wegen en zeer millevriendelijk. Mocht het slecht weer zijn, dan is een traditionele levering via gemotoriseerd vervoer ook nog steeds mogelijk.

Azure Drones

Voor de inzet van drones maakt Atos gebruik van de technologie van het Franse Azur Drones. Zij hebben de SKEYETECH-drone ontwikkelt. Deze SKEYETECH-drone is goedgekeurd voor zakelijk gebruik door de Toezichthouder Civiele Luchtvaart in Frankrijk.

Franse ziekenhuizen beginnen met inzet drones voor medisch transport

Ziekenhuis van de Toekomst

De bezorgservice is onderdeel van het project Ziekenhuis van de Toekomst, waar de Franse ziekenhuizen en Atos samen aan meewerken. Een mooi voorbeeld van hoe drones kunnen bijdragen aan een betere maatchappij.

0 Reacties

    Plaats een reactie