De Britse protestgroep Extinction Rebellion dreigt met het platleggen van Heathrow Airport door drones rondom de luchthaven te laten vliegen. De activisten willen daarmee bereiken dat de regering de plannen voor de uitbreiding van het vliegveld verwerpt.

Platleggen

De klimaatactivisten van protestgroep Extinction Rebellion zijn van plan om in juni één dag drones te laten vliegen rondom de Londense luchthaven Heathrow Airport met als doel het vliegverkeer plat te leggen. In juli willen zij dit nogmaals doen, echter dan tien dagen.

Roekeloos

Heathrow Airport noemt het plan roekeloos doordat het mensenlevens in gevaar zal brengen. Een woordvoerder van de luchthaven is het eens met het feit dat er iets aan het klimaat gedaan moet worden, maar wil gezamenlijk tot een constructieve oplossing komen en vindt niet dat dit ten koste moet gaan van hard werkende reizigers die met een welverdiende vakantie gaan.

Britse klimaatactivisten dreigen met platleggen Heathrow Airport met drones

Gevangenisstraf

Ook Charlotte Vere, minister van luchtvaart, is niet te spreken van de plannen waar de activisten mee dreigen. Vliegen rond luchthavens is verboden en zeer gevaarlijk. Op het vliegen met drones rond luchthavens kan dan ook een levenslange gevangenisstraf opleveren. Daarnaast vindt de minister dat geen enkele regering zoveel heeft gedaan aan het reduceren van uitstoot als Groot-Brittannië en zij staan op voorfront om klimaatverandering aan te pakken.

Actie

De actiegroep Extinction Rebellion zegt in gesprek te zijn met leden om de actie te beginnen op 17 juni en daarna op 1 juli. Een woordvoerder van de activisten zegt volledig toegewijd te zijn aan protesten zonder geweld en dat zij nooit de levens van passagiers zullen riskeren.

Nederland

De Nederlandse actiegroep GroenFront heeft positief gereageerd op de actie en zegt op Twitter dat een zelfde actie wellicht ook zal werken tegen de uitbreiding van de Nederlandse luchthavens Schiphol, Lelystad en Maastricht Airport.

0 Reacties

    Plaats een reactie