Wing, een dochteronderneming van het moederbedrijf van Google, gaat het bezorgen van boodschappen met drones testen in de Finse hoofdstad Helsinki. Het bedrijf werkt al enige tijd aan het ontwikkelen van drones die pakketjes kunnen bezorgen en test deze drones nu voor het eerst in Europa.

Europese test

Moederbedrijf Alphabet kondigde recent aan dat de drone-bezorgservice van Wing op het punt staan te beginnen in Helsinki, de hoofdstad van Finland. Het is de eerste Europese test van het bedrijf om boodschappen per drone te bezorgen. Het proefprogramma begint in het district Vuosaari, een ideale plek voor drones omdat het aan drie zijden wordt begrensd door water en dus niet altijd even makkelijk te bereiken is.

Snelle bezorging

Bewoners kunnen gerechten bestellen zoals lasagne voor twee, salade met kip caesar en zelfs popcorn van de supermarkt Herkku, of gerechten uit het populaire restaurant Cafe Monami. Deze worden dan met een drone ingevlogen en Wing belooft dat dit slechts 10 minuten zal duren. Medewerkers van Project Wing gaan tijdens de test met de inwoners in gesprek om te kijken wat er verbeterd kan worden aan de bezorging per drone.

Goedkeuring

Het is niet de eerste keer dat Project Wing bezorging per drone test. In 2017 voerde de Alphabet-divisie ook proeven uit in Australië met medicijnen en voedsel. Naar verwachting zijn de Verenigde Staten als volgende aan de beurt. Recent kreeg Wing namelijk als eerste drone delivery company de goedkeuring van de Amerikaanse Federal Aviation Administartion (FAA), wat de deur open zet voor Amerikaanse testvluchten.

Grote schaal

Wing hoopt met drones vervuilende auto's te kunnen vervangen als het gaat om het bezorgen van pakketjes. Dat is goed voor het milieu en tegelijkertijd zijn de kosten van leveringen lager dan bij reguliere koeriers, aldus het bedrijf. Wing verwacht dat de technologie in 2025 op grote schaal gebruikt zal worden.

0 Reacties

    Plaats een reactie