Vandaag vond in Tilburg de landelijke finale plaats van de Drone Cup Finals 2019. Het VeenLanden College uit Mijdrecht ging als grote winnaar naar huis.

Drone Cup Finals

Drone Cup Finals is een landelijke competitie waarbij scholieren van het Voortgezet Onderwijs de strijd met elkaar aangaan rondom het thema 'drones'. Tijdens de lesperiode krijgen scholieren verschillende opdrachten gerelateerd aan drones.

VeenLanden College uit Mijdrecht grote winnaar Drone Cup Finals 2019

Landelijke finale

Aan het eind van de lesperiode was het op vrijdag 17 mei 2019 tijd voor de landelijke finale waarin alle deelnemende scholen de strijd met elkaar aangingen voor de gewilde hoofdprijs. Speciaal voor de finale was Sportcomplex Drieburcht in Tilburg omgetoverd tot een heuse drone-arena.

VeenLanden College uit Mijdrecht grote winnaar Drone Cup Finals 2019

Obstakel bouwen

Eén van de opdrachten in het lesmateriaal is het bouwen van een obstakel in het parcours waar een drone doorheen kan vliegen. Alle deelnemende scholen hadden een zelfgemaakt dronerace-obstakel meegenomen naar Tilburg en deze werden beoordeeld door een vakjury. De jury verkoos het ingenieuze obstakel van het VeenLanden College uit Mijdrecht als winnaar van dit onderdeel.

VeenLanden College uit Mijdrecht grote winnaar Drone Cup Finals 2019

Drones bouwen

Een optionele opdracht was tevens het bouwen van een drone. Hierbij moesten de scholieren met losse onderdelen een vliegende drone proberen te bouwen. Het VeenLanden College uit Mijdrecht had een perfect werkend model gebouwd en won ook de hoofdprijs voor het bouwonderdeel.

VeenLanden College uit Mijdrecht grote winnaar Drone Cup Finals 2019

Drones vliegen

Tijdens de finaledag werden de deelnemende scholen ook getest op vliegkwaliteiten. De school die het parcours het snelste kon afleggen was de winnaar van dit hoofdonderdeel. Dronerace-director Johan van Eijk van Rotorlife leidde het geheel in goede banen met zijn opzwepende commentaar.

Winnaar

Uiteindelijk wist Mika van het VeenLanden College uit Mijdrecht zijn drone in de finale als eerste over de finish te vliegen en nam hiermee voor zijn school de meestgewilde bokaal mee naar huis. Het VeenLanden College uit Mijdrecht liet een grote indruk achter op de 2019-editie van Drone Cup Finals. De school uit Mijdrecht nam maar liefst drie - oftewel alle - hoofdprijzen mee naar huis.

VeenLanden College uit Mijdrecht grote winnaar Drone Cup Finals 2019

Volgend jaar

Volgend schooljaar wordt er wederom een nieuwe editie van de Drone Cup Finals georganiseerd waaraan klassen van het Voortgezet Onderwijs kunnen deelnemen. Kijk op de website van Drone Cup Finals voor meer informatie.

VeenLanden College uit Mijdrecht grote winnaar Drone Cup Finals 2019

0 Reacties

    Plaats een reactie