In Dordrecht is een man aangehouden omdat hij zijn drone liet vliegen bij het muzikale Paasevenement The Passion. Het vliegen boven mensenmenigte is ten strengste verboden. De man riskeert een boeten van honderden euro's.

Drone in de lucht

Tijdens het muzikale Paasevenement The Passion vloog op donderdagavond een drone door de lucht. De politieagenten die het onbemande toestel zagen vliegen volgde het apparaat en zagen het landen in de tuin van een woning op korte afstand van het Maartensgat, de plek waar The Passion 2019 werd opgevoerd.

Aangehouden

De 29-jarige verdachte uit Dordrecht werd gearresteerd op verdenking van het vliegen met een drone rond de Oude Kerk en boven de groep mensen richting het centrum. De verdachte riskeert een boete van honderden euro's, aldus de Politie. Ook werd de telefoon van de man door de politie in beslag genomen. De luchtvaartpolitie is een onderzoek gestart.

The Passion

The Passion is een jaarlijks terugkerend muziek evenement waarbij het Paasverhaal verteld wordt aan de hand van Nederlandstalige nummers. Er keken op donderdagavond ruim 2,4 miljoen mensen naar de uitvoering.

Man aangehouden voor verboden dronevlucht boven 'The Passion'

Bron: Politie.nl

0 Reacties

    Plaats een reactie