De brand die uitsloeg bij de wereldberoemde kathedraal Notre Dame houdt de gemoederen nog altijd bezig. Wat veel mensen niet weten is dat drones een belangrijke rol speelden tijdens het blussen van deze brand. Dankzij de DJI Mavic Pro en de DJI Matrice M210 konden de brandweerlieden de brand effectief bestrijden,

DJI

Parijse brandweerlieden gebruikten DJI-drones om de voortgang van het vuur van de Notre Dame te volgen en de beste posities te vinden om brandslangen te richten. Door het vliegen met de DJI Mavic Pro en Matrice M210-drones boven de Notre Dame-kathedraal konden brandweermannen essentiële gegevens verzamelen voor het temmen van de vlammen.

Effectievere bestrijding

“Mede dankzij onze gerichte aanpak konden de karakteristieke beltorens van de kathedraal gered worden. De brand in de Notre Dame kon absoluut effectiever bestreden door de inzet van drones”, aldus een woordvoerder van de brandweer. Normaal gesproken mag er in het centrum van Parijs niet gevlogen worden, maar voor deze bijzondere omstandigheden schakelde men de Geofence-technologie uit.

DJI drones droegen bij aan blusoperatie Notre Dame

Drone Unit

De Parijse politie-eenheid Drone Unit voerde de missie uit. Dit is een toegewijd team van professionele drone-piloten gespecialiseerd in noodsituaties. Zij maakten gebruik van de DJI Mavic Pro en de DJI Matrice M210. De drones leenden zij van de Franse cultuur en interieurministeries, omdat de brandweerlieden zelf geen drones bezitten.

Notre Dame

Het monument de Notre Dame de Paris werd medio april 2019 zwaar beschadigd door een uitslaande brand die zijn dak, torentje, glasraam en pijporgel verwoestte. De exacte oorzaak van deze brand is op dit moment nog onbekend. De politie zegt dat het vuur waarschijnlijk een ongeluk was, mogelijk veroorzaakt door lopende renovatiewerkzaamheden.

0 Reacties

    Plaats een reactie