Grootmachten uit de drone-en communicatiewereld, Mobilicom en Yuneec International, gaan de samenwerking aan voor het leveren van betere drone-oplossingen voor de zakelijke markt. De geavanceerde communicatietechnologie genaamd 'Skyphopper' moet daarbij de doorslag geven.

Samenwerking

Drone-fabrikant Yuneec International en communicatieaanbieder Mobilicom slaan de handen ineen en ontwikkelen twee nieuwe drones gericht op bedrijfs- en overheidsmarkten.

H520 Skyphopper

De focus van het partnerschap ligt op de ontwikkeling van twee nieuwe drones. De eerste van deze drones richt zich op het bedrijfsleven en de tweede op overheidsinstanties. Beide zijn gebaseerd op een combinatie van Yuneec's H520-hexacopter en Mobilicom's SkyHopper technologie. De eindproducten gaan door het leven als de H520 SkyHopper en de H520 SkyHopper LTE.

Yuneec en Mobilicom werken samen aan SkyHopper drones

Taken

Met de nieuwe drones richten Yuneec en Mobilicom zich voor bedrijven op thema's als beveiliging en openbare veiligheid. Denk daarbij aan taken als het beveiligen van goederen opgeslagen op locaties. Daarnaast achten de makers de onbemande toestellen ook zeer geschikt voor rampenbestrijding en marineoperaties, wat op grotere schaal ook voor overheden interessant kan zijn.

Skyhopper

De SkyHopper technologie aan boord van de drones biedt bij het uitvoeren van operaties een aantal belangrijke voordelen. Zo geeft het systeem grondteams toegang tot een verbeterde communicatieverbinding voor gegevensuitwisseling tussen besturingselementen. De beveiligings- en versleutelingsmechanismen van SkyHopper beschermen daarbij gebruikers tegen cyberaanvallen. "Ons eigen communicatiesysteem en onze geavanceerde beveiliging maken het bijna onmogelijk om door te dringen", beweert Mobilicom.

U.T.SEC

De samenwerking tussen Mobilicom en Yuneec werd deze week officieel aangekondigd op UT.SEC, de Summit for Drones, Unmanned Technology and Security in Neurenberg, Duitsland.

0 Reacties

    Plaats een reactie