Vandaag vond de 2019-editie plaats van DroneClash in Theater Hangar 2 in Katwijk aan Zee.

DroneClash

DroneClash is een wedstrijd waarin teams via een zelfgebouwde drone een gevecht met elkaar aangaan. De battle tusssen de drones vond plaats in een high-tech arena van 20 vierkante meter en 6 meter hoog. In het gevecht dient de ene drone de andere drone uit te schakelen waarbij bijna alles is toegestaan.

Prijzengeld

De DroneClash wedstrijd staat bekend om haar enorme prijzenpot. De 9 deelnemende teams konden vandaag kans maken op een totale prijzengeld van €50.000,-. Het evenement werd geopend door prins Pieter Christiaan van Oranje.

Team Slunse wint DroneClash 2019

Winnaars

Team Slunse uit België wist met hun drone alle andere teams te verslaan. Het Belgische team ging als grote winnaar naar huis en met een gigantisch geldbedrag van maar liefst €30.000,-. Team Dipol eindigde als tweede en werd beloond met €5.000,-. Het Nederlandse Team Speeddrones pakte brons en incasseerde €2.500,-.

Extra prijzen

Niet alleen de sterkste drones wonnen prijzen, maar ook de slimste drones werden beloond. Zo pakte Team Dipol ook de prijs voor 'Most Innovative Team' en won hiermee een extra €5.000,-. Team Bluff werd geprezen voor 'Best Autonomous Flying' en sleepte hiermee €5.000,- in de wacht.

Team Slunse wint DroneClash 2019

Livestream

DroneClash 2019 was toegankelijk voor publiek, maar ook aan de thuisblijvers was gedacht. Via een livestream, gepresenteerd door Jason Bradbury uit Verenigd Koninkrijk, kon iedereen uit de hele wereld de wedstrijd live volgen. Via onderstaande video kun je de livestream terugkijken. Wil je alle livestream video's terugkijken bekijk dan de YouTube afspeellijst.

0 Reacties

    Plaats een reactie