Op zondag 24 maart 2019 is een auto op een drone gebotst op de A12 bij Duiven, dat meldde de Politie Rivierenland Oost via Facebook. De eigenaar van de drone heeft zich inmiddels gemeld. De auto heeft schade opgelopen, maar de eigenaar van de auto moet nog gevonden worden.

Botsing

Vorige week kwam een auto in botsing met een speelgoeddrone op de A12 bij Duiven. De drone ligt volledig in stukken en ook de auto heeft hierbij schade opgelopen.

Oproep

De politie deed eerder deze week een oproep via Facebook waarbij zij de dronebestuurder vroegen zich te melden. Die heeft zich op 27 maart gemeld, maar de bestuurder van de auto moet nog gevonden worden om een totaal beeld van het ongeluk te krijgen.

Update 27-03-2019De eigenaar van de drone heeft zich gemeld.Aangevlogen.Afgelopen zondag 24 maart 2019 is er...

Geplaatst door Politie Duiven op Dinsdag 26 maart 2019

Duct tape

Vermoedelijk heeft de bestuurder zich verkeken op de kwaliteiten van de drone, die zich door de wind heeft laten meenemen tot over de snelweg. Op de foto van de drone is ook te zien dat deze flink wat duct tape bevat wat doet vermoeden dat dit niet de eerste keer is dat de drone een crash maakt.

Regelgeving

Het is gelukkig nog 'redelijk' goed afgelopen, maar dit had natuurlijk heel anders kunnen zijn. Het is te hopen dat de dronepiloot een lesje heeft geleerd en zich nog gaat verdiepen in de regelgeving waar dronepiloten zich aan moeten houden.

Drone botst met auto op A12 bij Duiven

Bron: Gelderlander

0 Reacties

    Plaats een reactie