Vliegtuigspecialist Sabca en industriegigant DEME Offshore gaan een partnerschap aan. Doel is om drones in te gaan zetten voor de inspectie van windturbines in de buurt van de Belgische kust.

Samenwerking

Twee Belgische bedrijven, DEME en SABCA, gaan samenwerken om het inspecteren van windturbines op zee effectiever te maken door de inzet van drones. Nu gebeurt dit nog door mensen, maar de bedrijven verwachten dat het gebruik van drones deze taak veiliger en goedkoper gaat maken.

Belgische industriebedrijven DEME en SABCA gaan drones inzetten voor inspectie windturbines

Voordelen

Drones inzetten voor inspecties van windturbines op zee heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is het bereiken van grote hoogtes voor een moderne quadcopter geen enkel probleem. De piloot blijft dan veilig op de grond. Daarnaast is het ook erg milieuvriendelijk, want de boten die de technici nu vervoeren naar de locatie zijn dan niet langer nodig. Dat is onder de streep ook nog eens een stuk voordeliger.

Accurate gegevens

"Dankzij het inzetten van drones kunnen we gedetailleerde en uiterst accurate inspectiegegevens leveren, de veiligheid verder verhogen en de downtime en kosten verminderen", benadrukt Luc Vandenbulcke, de CEO van DEME. "Accuratere gegevens verkorten de responstijd en verhogen de beschikbaarheid en de elektriciteitsproductie."

DEME

DEME Offshore specialiseert zich in oplossingen en diensten voor de offshore energiemarkt. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het bouwen en installeren van windmolenparken op zee. Ook scheepsbouw valt onder hun expertise. DEME is een dochteronderneming van de Brusselse bouwgroep CFE.

Belgische industriebedrijven DEME en SABCA gaan drones inzetten voor inspectie windturbines

SABCA

Sabca maakt vliegtuigonderdelen en houdt zich ook bezig met het onderhoud en de modernisering van vliegtuigen. Het bedrijf investeert de laatste jaren ook in drones voor industriële toepassingen.

0 Reacties

    Plaats een reactie