Het Belgisch leger heeft bij een Antwerps bedrijf microdrones van commerciële oorsprong aangeschaft. Het leger verzegelde de deal middels een vierjarig contract. Volgens anonieme bronnen gaat het om enkele tientallen exemplaren.

Contract

Voor een levering microdrones sluit de Belgische overheid een vierjarig contract af van in totaal 352.000 euro. Leverancier van dit contract is het gespecialiseerde bedrijf Aerialsolutions uit Wilrijk, zo bevestigt bedrijfsleider Tim Ketels. Aerialsolutions haalde het contract binnen na een aanbesteding in augustus 2018.

Aankopen

Het Belgische leger kocht in 2018 al 25 van de meest eenvoudige drones, bestemd voor het trainen en opleiden van soldaten. Daarbij ging het om zestien grotere drones en vijf nog zwaardere types voor tactisch gebruik, aldus insiders.

Belgisch leger sluit contract voor aanschaf microdrones

Luchtverzustering

De Belgen noemen het samenspel tussen drones en soldaten met een mooi woord 'luchtverzustering'. Deze luchtverzustering laat een kleine eenheid van een tiental manschappen toe om ervaring en kennis op te doen van tactische situaties.

Microdrone

Microdrones zijn drones die minder wegen dan 1 kilogram. Ze vallen hiermee dan ook onder een aparte categorie binnen de wetgeving voor drones. Een voorbeeld van een microdrone is de de oersterke FlyCroTug die 40 keer zijn eigen gewicht kan tillen.

0 Reacties

    Plaats een reactie