Kalasjnikov, de maker van het bekende AK-47 wapen, heeft in Abu Dhabi een eigen aanvalsdrone onthuld . Het gaat om een kamikaze-variant die zichzelf opblaast. Doel van het Russische wapenconcern is om het toestel te verkopen aan kleine legers.

Kamikaze

Tijdens de IDEX wapenbeurs in Abu Dhabi werd een miniatuurversie van de nieuwe Kalasjnikov drone gepresenteerd. Deze KUB-UAV is echter geen gewone aanvalsdrone: hij is specifiek bedoeld als kamikazetoestel. Een kamikazetoestel dropt geen gevaarlijke lading, maar is bedoeld om zich letterlijk kapot te storten.

KUB-UAV

De KUB-UAV is 1,2 meter breed en kan 30 minuten vliegen met een snelheid van 128 kilometer per uur. Het gewicht van de drone werd niet gespecificeerd, maar Kalasjnikov benadrukt dat de drone 2,7 kilogram aan explosieven met zich mee kan dragen. De drone bevat verder geen wapens of andere extra's. Die zouden immers samen met de KUB-UAV in rook opgaan.

Kalasjnikov onthult kamikaze-drone tijdens IDEX wapenbeurs

Klaar voor gebruik

Sergey Chemezov, CEO van Rostec (Russische staatsbedrijf en eigenaar van Kalasjnikov), spreekt over een "zeer nauwkeurig en effectief wapen dat door traditionele luchtverdedigingssystemen heel moeilijk te bestrijden is." Hij geeft aan dat de KUB-UAV meerdere tests succesvol heeft doorstaan en dat het kamikazetoestel klaar is voor gebruik.

Kalasjnikov

De AK-47 (Russisch: Automat Kalasjnikova) is één van de bekendste wapens ter wereld. Door de lage prijs en het eenvoudige gebruik speelde dit handzame wapen een rol in vele historische conflicten. De KUB-UAV borduurt voort op deze filosofie van toegankelijkheid en het bedrijf presenteert de drone als moderne opvolger. De doelgroept waar Rostec met de drone op mikt zijn “kleinere legers” wereldwijd.

Kalasjnikov onthult kamikaze-drone tijdens IDEX wapenbeurs

IDEX

In Abu Dhabi komen iedere twee jaar de grootste wapenbedrijven bij elkaar om hun nieuwste producten te tonen tijdens de IDEX. IDEX staat voor International Defence Exebition & Conference en is één van de grootste defensiebeurzen ter wereld met meer dan 100.000 bezoekers en meer dan 1.200 standhouders.

Foto: IDEX

0 Reacties

    Plaats een reactie