Drone Delivery Canada heeft een grote bezorgdrone gepresenteerd die op grote afstanden kan vliegen. De drone genaamd Condor kan een payload van 180 kilo dragen en daarmee een afstand van zo'n 200 kilometer afleggen. Ideaal voor een groot land als Canada.

Groot

Drone Delivery Canada (DDC) heeft het afgelopen jaar gewerkt aan een grote onbemande helikopter die is uitgerust met een benzine motor. De drone heeft is 6,7 meter land, 1,5 meter breed en 2,1 meter hoog. De rotor heeft een spanwijdte van 6 meter.

Lange afstand

De drone is ontwikkeld voor het bezorgen van pakketten op grote afstanden. Daarom is er gekozen voor een benzine motor in plaats van een elektromotor. De actieradius van de drone is 200 kilometer waarbij hij maximaal 180 kilogram vervoert. De drone is uitgerust met het FLYTE UTM systeem en 'DroneSpot' technologie dat DDC heeft ontwikkeld. Deze systemen maken het mogelijk dat de drone veilig opstijgt en landt.

Drone Delivery Canada presenteert grote bezorgdrone Condor

Bezorgen

Het bezorgen van pakketten met de nieuwe drone gaat zo'n 12 miljoen dollar kosten en wordt voorlopig op twee locaties in het noorden van Canada gestart. Het zal hierbij vooral gaan op vluchten tussen distributiecentra.

Transport

De technologie komt voort uit een samenwerking tussen DDC en Transport Canada als onderdeel van hun 'Beyond Visual Line of Sight' project in Moosonnee en Moose Factory. Transport Canada bezit zo'n 2 miljard Canadese dollar om het transport binnen Canada te verbeteren met nieuwe technologieën en innovaties.

0 Reacties

    Plaats een reactie