De Brandweer in Midden- en West-Brabant is op zoek naar dronepiloten, dat blijkt uit een vacature die zij plaatsten op de Nationale Vacaturebank. De dronepiloot komt op vrijwillige basis één dag in de week werken voor de brandweer.

Droneteam

Brandweer Midden- en West-Brabant wil een vast droneteam oprichten die binnen een uur op locatie kan verschijnen. De gezochte dronepiloot krijgt de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en van de drones in de lucht.

Brandweer Midden- en West-Brabant is op zoek naar dronepiloten

Oosterhout

Het droneteam wordt gevestigd op de brandweerkazerne in Oosterhout en bestaat uit een team van vijf personen. Een piloot, een gezagvoerder, een sensorbedienaar die camerabeelden uitleest en twee veiligheidsmensen. De functie is op vrijwillige basis en de piloot moet één dag in de week beschikbaar zijn. Tot juli krijgt de dronepiloot zo'n 15 tot 20 cursusdagen.

Engels

De dronepiloot in spe moet ook goed Engels spreken omdat er in de toekomst gecommuniceerd gaat worden met de verkeerstoren. Deze communicatie verloopt in het Engels.

Drones bij de brandweer

Het inzetten van drones is voor de brandweer een handige tool. Zo kunnen zij zien waar voertuigen staan, precies zien waar de branden zijn, personen opsporen, ingestorte panden analyseren en op afstand bekijken of er gevaarlijke stoffen vrij komen.

Brandweer Midden- en West-Brabant is op zoek naar dronepiloten

0 Reacties

    Plaats een reactie