Het Amerikaanse leger heeft een patent aangevraagd van een heuse anti-drone granaat. De granaat is voorzien van een net die kleine vijandige drones kan uitschakelen.

Net

Om kleine vijandige drones uit de lucht te halen heeft het Amerikaanse leger een nieuw type granaat ontworpen. De granaat is voorzien van een net. In de lucht klapt de granaat uit elkaar waarna het net eruit komt. Het net gaat over de drone heen en verstrikt de propellers waardoor de drone uitgeschakeld wordt en uit de lucht valt.

Patent

In het Amerikaanse patent is het ontwerp van de granaat goed te zien. Helaas is er nog niet gedacht aan een veilige landing voor de drone door bijvoorbeeld een parachute. Nu zal de drone gewoon uit de lucht vallen.

Amerikaanse leger ontwerpt nieuwe anti-drone granaat

Politie

Naast het leger kan ook de politie gebruik maken van de anti-drone granaten. De granaten kunnen worden afgevuurd door een standaard granaat wapen.

Anti-drone granaat

Tijdens het testen is gebleken dat de granaat beter werkt dan andere anti-drone methodes. De oplossing is meer kosten-effectief en met een net kunnen meerdere drones tegelijk uitgeschakeld worden. Als de oplossing wordt uitgebracht zullen soldaten meerdere anti-drone granaten in hun uitrusting krijgen.

0 Reacties

    Plaats een reactie