Het plan om mensen in Enschede uit de bijstand te halen en ze op te leiden tot dronepiloot is mislukt. Van de 60 mensen die deze kans werd aangeboden startten er uiteindelijk twee die er snel achter kwamen dat de theorie te moeilijk voor hun was.

Opleiding dronepiloot

De gemeente Enschede kampt met een hoge werkloosheid en wil zich profileren als plek waar nieuwe technologie de kans krijgt. Omdat de gemeente verwachtte dat er een tekort aan dronepiloten aan komt, besloot het mensen in een bijstand een opleiding tot dronepiloot aan te bieden.

Koerier

Om de afstand tot de arbeidsmarkt voor de kandidaten te verkleinen besloot de gemeente Enschede dat het goed zou zijn dat de dronepiloten in opleiding tijdelijk aan het werk konden gaan als koerier.

Plan om Enschedese werklozen op te leiden tot dronepiloot is mislukt

Afhaken

Zestig mensen uit de bijstand werden uitgenodigd op een informatie-avond van de gemeente. Twaalf mensen besloten uiteindelijk om deze kans aan te grijpen, maar zeven haakte af na een gesprek bij het koeriersbedrijf waar zij tijdelijk zouden gaan werken. Sommige wilde geen koerier worden, andere konden het niet door een beperking. Van de vijf kandidaten die overbleven haakte er later toch nog drie af die ander werk hadden gevonden of het toch niet zagen zitten.

Te moeilijk

De twee kandidaten die uiteindelijk aan de opleiding zijn begonnen hebben het niet afgemaakt omdat zij de theorie te moeilijk vonden. Damaris Beems van opleidingsinstituut Consolid vertelt tegenover RTV Oost dat het vooral pech is dat niemand de opleiding in Enschede heeft afgemaakt. "Het is jammer dat het project een vroege dood gestorven is", aldus Beems.

Hoofddorp

Een soort gelijk project is wel succesvol uitgevoerd in Hoofddorp. Volgens Beems komt dit omdat de kandidaten niet uit de bijstand kwamen en hierdoor geen afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Vijf dronepiloten uit het project in Hoofddorp werken inmiddels als dronepiloot, vier zijn de opleiding aan het afronden.

Plan om Enschedese werklozen op te leiden tot dronepiloot is mislukt

0 Reacties

    Plaats een reactie