Het Belgische spoorwegbedrijf Infrabel overweegt drones in te zetten tegen de uit de hand lopende kabeldiefstallen. Het enige dat het bedrijf nog tegenhoudt is de regelgeving voor het vliegen met drones.

Kabeldiefstal

Het aantal kabeldiefstallen op het Belgische spoor is tussen 2017 en 2018 verdrievoudigd van 104 naar 305. Dit komt neer op één diefstal per dag. Infrabel is het zat en kijkt naar middelen om kabeldiefstallen aan te pakken.

Drones

Met behulp van drones hoopt het spoorwegbedrijf de diefstallen tegen te gaan. Drones kunnen het gebied van het spoor monitoren en bewijsmateriaal van de diefstal verzamelen.

Wetgeving

"De techniek is er. De financiële middelen kunnen we vrijmaken aangezien dit belangrijk is voor de gebruikers van ons netwerk. Maar de wet laat dit momenteel nog niet toe", verklaart Frédéric Sacré, woordvoerder van Infrabel, tegenover RTL TVI.

Aluminium

Naast de inzet van drones overweegt Infrabel om het koper te vervangen door aluminium. Deze oplossing vergt tijd gezien het spoor 7.600 kilometer lang is.

Infrabel overweegt inzet drones om kabeldiefstallen aan te pakken

0 Reacties

    Plaats een reactie