De Gemeente Venlo start een pilot waarbij drones monitoren waar vrachtwagenchauffeurs illegaal geparkeerd staan. De eerste testvluchten zijn geweest en wethouder Erwin Boom is hoopvol.

Drones

Om de overlast van truckers tegen te gaan start de Gemeente Venlo een proef met de inzet van drones. De drones vliegen dan boven de plekken waar vrachtauto's geparkeerd staan, waar dit niet is toegestaan. Het is niet de bedoeling om direct bekeuringen uit te delen, maar de gemeente zoekt wel uit of de beelden van foutparkeerders hiervoor gebruikt kunnen worden.

Gemeente Venlo wil drones inzetten tegen overlastgevende truckers

Hoopvol

De eerste testvluchten zijn inmiddels geweest en wethouder Erwin Boom is hoopvol. Er wordt nog onderzocht wat wel en niet kan met de drones. Binnen een paar maanden moeten de eerste drones in Venlo de lucht in gaan.

Hotspot

Venlo is een heuse hotspot voor vrachtwagens om de nacht door te brengen. Helaas is er maar plek voor 225 vrachtauto's en daardoor is er rond acht uur 's avonds geen plek meer. Dagelijks zoeken zo'n duizend chauffeurs een parkeerplaats in Venlo.

Parkeren

Door de beperkte parkeerplaatsen en de verplichte rusttijden parkeren chauffeurs soms noodgedwongen hun vrachtwagen in de straat, op verzorgingsplaatsen langs de snelweg of zelfs op de vluchtstrook.

Overlast

De overlast is groot want de chauffeurs laten veel afval achter en rijden de bermen kapot. Naast het controleren met drones is de gemeente ook van plan het aantal parkeerplaatsen uit te breiden.

0 Reacties

    Plaats een reactie