Canada heeft een verandering in de regelgeving aangekondigd die vanaf 1 juni 2019 van kracht is. Met de nieuwe regelgeving is een minimale leeftijd voor het besturen van een drone ingesteld.

Minimale leeftijd

Vanaf 1 juni 2019 is de minimale leeftijd om een drone te mogen besturen in Canada 14 jaar. Ook geldt er een minimale leeftijd van 16 jaar voor 'geavanceerde operaties'. De minimale leeftijd geldt niet voor drones tot 250 gram.

Registratieplicht

Voor drones tussen de 250 gram en 25 kilogram wordt een registratieplicht ingevoerd. Dit geld voor zowel commerciële als hobby dronebestuurders.

Online test

Naast een verplichte registratie en een minimumleeftijd moeten personen die een drone willen besturen ook verplicht een online test doorlopen en hiervoor slagen om een drone licentie te krijgen.

Nuchter vliegen

De nieuwe regelgeving beschrijft ook dat piloten niet onder invloed van alcohol moeten vliegen. Daarnaast geldt er een maximale vlieghoogte van 122 meter (400 voet) en moeten de drones een minimale afstand van 9 kilometer houden tot luchthavens.

Dronebestuurders in Canada moeten straks minimaal 14 jaar oud zijn

0 Reacties

    Plaats een reactie