Het Amerikaanse bedrijf Global Energy Transmission liet tijdens de elektronicabeurs CES in Las Vegas een systeem zien waarmee drones tijdens de vlucht kunnen worden opgeladen. Dit systeem lijkt vooral handig voor lange afstandsvluchten.

Besparing

Drones hebben zich na vele ontwikkelingen al onmisbaar gemaakt voor bepaalde toepassingen. Het gebruik van drones kan voor een flinke tijdsbesparing zorgen en is vaak ook een stuk veiliger. Het enige waar drone bestuurders vaak tegenaan lopen is de beperkte vliegtijd.

Draadloze oplader

Global Energy Transmission (GET), een bedrijf dat is gevestigd in Portland, Oregon, liet op de elektronicabeurs CES een draadloze oplader voor drones zien die drones tijdens de vlucht opladen.

Drone laadt draadloos op terwijl hij vliegt

GET Recharging Pack

Het systeem bestaat uit een zeshoekige constructie met een doorsnede van zo'n acht meter, groot genoeg voor een industriële drone. De drone, die tevens uitgerust moet zijn met een 'GET Recharging Pack', hoeft maar simpelweg binnen de constructie te vliegen om de lege accu's weer op te laden.

Langer vliegen

In een video toont Global Energy Transmission de uitvoering van het draadloze oplaadsysteem. Een DJI Matrice 600 heeft een vliegtijd van zo'n 28 minuten, maar kan door het draadloze laadsysteem oneindig in de lucht blijven vliegen (of tot hij onderhoud nodig heeft). In de test hebben ze de drone twee uur lang laten vliegen. Wanneer de drone in het laadsysteem vliegt om een (bijna)lege accu op te laden, duurt het zo'n zes minuten voordat deze weer op volle kracht is.

Bezorgdrones

Het grootste voordeel van een draadloos station is dat de afstand die een drone kan afleggen wordt vergroot. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bezorgdrones die een pakket over een flink aantal kilometers moeten bezorgen. De accuduur van de drone is hiervoor vaak een belemmering, maar met voldoende 'pitstops' onderweg, kan de drone autonoom pakketten bezorgen over een grote afstand.

Pre-order

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de techniek kunnen nu een pre-order plaatsen. Voor een magere 120 duizend dollar krijg je een draadloos laadstation, twee GET Air industriële drones en support voor onderhoud en operaties.

Zendmasten

Global Energy Transmission heeft de ambitie om de techniek in de toekomst op verschillende plekken te bouwen, zoals we nu zendmasten door het land hebben staan. Wanneer dit systeem op meerdere plekken in het land te vinden is, kunnen drones langer vliegen.

0 Reacties

    Plaats een reactie