Avans Hogeschool en Aviolanda in Hoogerheide hebben een intentieovereenkomst ondertekend waarbij een HBO opleiding van Avans naar het drone-testcentrum verhuist. Studenten gaan zich daar bezighouden met de ontwikkeling van drones.

Intentieovereenkomst

Op vrijdag 18 januari 2019 hebben Avans Hogeschool en Aviolanda een intentie overeenkomst ondertekend. HBO leerlingen van Avans gaan zich op Aviolanda bezig houden met de ontwikkeling van drones.

Luchtvaarttechniek

De leerlingen van Avans maken gebruik van de hangar waar ook de mbo-afdeling Aircraft Maintenance & Training School (AMTS) is gevestigd. AMTS-directeur Wim Blinkhof is blij met de komst van de Avans leerlingen en hoopt dat de mbo-leerlingen zich verder gaan bekwamen in de luchtvaarttechniek. "Zo kunnen onze mbo-leerlingen alvast ruiken aan de vervolgopleiding", aldus Blinkhof.

Avans Hogeschool en Aviolanda starten HBO-opleiding drone-ontwikkeling

Dynamischer

De Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen is ook blij met de komst van de HBO opleiding naar Aviolanda. "De luchtvaarttechniek wordt hiermee in Woensdrecht nog dynamischer dan het al was", aldus Adriaansen.

Innovatieve drones

Drones stonden vrijdagmiddag al centraal bij de start van de samenwerking. 45 studenten van de Aerospace Engineering & Maintenance opleiding toonde resultaten van hun opdracht. Studenten bouwde voor hun opdracht drones met uiteenlopende doeleinden zoals een drone die een reddingsvest richting een drenkeling kan werpen, een drone die een AED kan vervoeren en een drone die uitgerust werd met een brandblusser.

Avans Hogeschool en Aviolanda starten HBO-opleiding drone-ontwikkeling

Aviolanda Aerospace

Aviolanda is al langer een testcenter voor drones. In 2016 vestigde ook het Nederlandse bedrijf voor anti-drone oplossingen Robin Radar naar het testcenter in Woensdrecht.

Bron: BN de Stem

0 Reacties

    Plaats een reactie