In Hongkong heeft een adelaar een DJI Mavic Air uit de lucht gehaald. Een fotograaf die toevallig in de buurt was zag het gebeuren en wist een aantal foto's te schieten van de opmerkelijke gebeurtenis. Het incident werd gedeeld in de krant en dit resulteerde in het invoeren van een No-Fly Zone in het gebied.

Adelaar

Een adelaar boven de Sai Kung watergrond in Hongkong wist niet wat hij zag toen hij ineens een zoemende camera voorbij zag komen. Na drie pogingen wist de roofvogel de DJI Mavic Air drone echter te grijpen.

Camera

Cameraman Mike Leung was toevallig in de buurt en zag het gebeuren. Hij pakte direct zijn camera erbij om het tafereel vast te leggen.

No-Fly-Zone

De foto's van Leung werden ook in de krant geplaatst en al snel werd duidelijk dat het om een zeldzame arend gaat waarvan er nog slechts 20 paar in Hong Kong leven. De overheid heeft daarom direct een No-Fly-Zone ingesteld waardoor de vogels nooit meer last zullen ervaren van drones.

Adelaar haalt DJI Mavic Air drone uit de lucht in Hong Kong

Niet gewond

Wie de DJI Mavic Air drone bestuurde is niet bekend. Wel is weten we dat de adelaar niet gewond is geraakt door het grijpen van de drone met zijn poten.

0 Reacties

    Plaats een reactie